Gaimin Gladiators neporaženi osvojili Lima Major!

Gaimin Gladiators neporaženi osvojili Lima Major!

Domagoj Junuzović | 06/03/2023 14:42
  • Kopirano u međuspremnik

Major je završio jednostranom reprizom susreta između GG i Liquida.

Nažalost za Team Liquid, posljednji dani na Lima Majoru donijeli su im tešku situaciju. Prvi nositelji WEU regije, koji su bili favoriti osvajanje naslova u Peruu, morali su igrati posljednja dva dana sa svojim analitičarom Mathisom "Jabbzom" Frieselom umjesto Samuela "Boxi" Svahna, koji je imao hitan medicinski slučaj i odletio kući prije finala gornjeg razreda.

Bez Boxija, Liquid je izgledao doista oslabljeno u borbi s Gaimin Gladiatorsima za mjesto u velikom finalu ravno iz gornje grupe. Međutim, srebrna podstava došla je zadnjeg dana Majora kada su uspjeli poraziti 2-0 Talon Esports u finalu nižeg ranga i vratiti se za revanš s GG-om u velikom finalu.

U njihovoj seriji protiv Talona, Liquid su odlučili ne zabraniti Linu. Ignorirali su je i protiv Gaimin Gladiatorsa, dajući prioritet Broodmother i Leshracu umjesto toga i dopuštajući Antonu "dyrachyo" Shkredovu da nosi svoj tim tri utakmice zaredom s njom.

U prvoj igri serije, Liquid se nadao da će pronaći inicijacije na Lini s Magnusom u bot laneu i Tuskom u sredini, ali su se našli pregaženi. Druga igra bila je još veći udarac Gladiatorsa, koji su se suprotstavili Liquidovom planu inicijacije Batridera sa Shadow Demonom.

Quinn "Quinn" Callahan i dyrachyo ukrali su šou u prve dvije utakmice, pa su u trećoj Gaimin Gladiatorsi dali svjetla pozornosti Marcusu "Ace" Christensenu i Melchioru "Seleri" Hillenkampu. Za to su na pozornicu Lima Majora donijeli strategiju koju su koristili samo jednom u regionalnim ligama i to s velikim uspjehom. Gladiatorsi su vodili offlane kombinaciju Witch Doctor - Io s Undyingom na poziciji podrške za još veću moć iscjeljivanja. Liquid se pokušao suprotstaviti svemu sa Ancient Apparitionom na midu, ali bezuspješno.

Gaimin Gladiators pješice se vraćaju kući iz Lime u Peruu sa svojim prvim Major trofejom osvojenim na spektakularan način. Imali su neporaženi niz u gornjoj skupini i postali su glavni prvaci bez da su izgubili ijednu utakmicu u doigravanju.

No iako im je prvi Major trofej, ne nose ga u jednom komadu jer se prilikom slavlja trofej raspao! 

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Wykrhm Reddy @Twitter

  • Kopirano u međuspremnik