Riot otkrili novog LoL prvaka!

Riot otkrili novog LoL prvaka!

Domagoj Junuzović | 05/03/2023 09:30
  • Kopirano u međuspremnik

Pozdravite Milia!

Riot Games su predstavili najnovije prvaka- Milio, The Gentle Flame - objavljujući zbirku pisama i kratku biografiju o liku. Milio je šašavi 12-godišnji dječak s posebnim afinitetom prema duhovnoj vatri.

Milio je srčani dječak iz Ixtala koji je, unatoč svojoj mladosti, savladao aksiom vatre i otkrio nešto novo: “umirujuću vatru”, stoji u njegovoj biografiji. S ovom novootkrivenom moći, Milio planira pomoći svojoj obitelji da pobjegne iz progonstva tako što će se pridružiti Yun Talu - baš kao što je to nekoć učinila njegova baka.

Na temelju ovih informacija, čini se da će Milio biti mage, a možda čak i prvak podrške. Obožavatelji lige neće znati sa sigurnošću dok Riot ne objavi više informacija o sposobnostima lika u igri.

Miliova biografija govori o tome kako je njegova baka - Lupé, učiteljica elementa - bila odvojena od svoje sestre blizanke Luné nakon što je skovala urotu protiv Yun Tala. Godinama nakon Miliovog rođenja, Lupé je pokušala prenijeti svoja učenja o tome kako kontrolirati elemente svom unuku, ali nije bilo uspjeha. Međutim, Milio je nastavio učiti sam, napuštajući sva ograničenja koja mu je Lupé postavila.

Naposljetku je jednog dana slijedio krijesnice do ozlijeđenog lovca. Nakon što je položio ruke na lovčev trbuh, Milio je osjetio "treperenje topline", lovčev unutarnji plamen. Odatle je ovaj tračak topline zapalio skrivenu moć unutar Milia; otkrio je novi aksiom, onaj koji je nazvao "umirujući plamen", koji je iskoristio da izliječi lovca.

Nakon što je baki pokazao svoj novootkriveni talent, počinje usavršavati svoju sposobnost kontrole elementa. Kasnije kreće na putovanje kako bi vratio čast svojoj obitelji i kreće u Ixaocan. Međutim, prije nego što ode, on i njegova baka stvaraju ruksak u koji se može smjestiti "njegov vječno gorući fuemigo", umirujući plamen kojim rukuje.

Sada kada fanovi Lige imaju prvi uvid u lik, vjerojatno će Riot uskoro objaviti više informacija o njegovim sposobnostima u igri!

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Riot Games

  • Kopirano u međuspremnik