Gaimin Gladiators prvi su veliki finalisti Lima Majora

Gaimin Gladiators prvi su veliki finalisti Lima Majora

Domagoj Junuzović | 05/03/2023 09:53
  • Kopirano u međuspremnik

Za svoje mjesto su nadvladali oslabljeni Team Liquid

Lima Major, prvi veliki turnir 2023. Dota Pro Circuit, brzo se približava završnom činu, a Gaimin Gladiators prvi su osigurali mjesto u velikom finalu. Samo nas tri serije drže podalje od saznanja tko su ultimativni pobjednici Winter Toura. Finale gornje skupine suprotstavilo je dva zapadnoeuropska tima za osiguran završetak među prva 2 u Peruu, ali nažalost to nije bila bitka kakvoj su se navijači nadali, jer se Team Liquid suočava s hitnim slučajem.

Prije završetka 4. dana Lima Major playoffa, Team Liquid je objavio da će Samuel "Boxi" Svahn "odmah letjeti kući zbog hitnog slučaja" i da će ga zamjeniti timski analitičar, Mathis "Jabbz" Friesel. Budući da nije bilo vremena za vježbanje s Jabbzom, koji već nekoliko godina nije aktivno igrao na profesionalnoj sceni, finale gornjeg razreda imalo je uglavnom predskazan ishod.

Liquid su dali sve od sebe kako bi igrali oko svojih jezgri, ali u prvoj igri je Gladiatorsov Quinn "Quinn" Callahan koji je nezaustavljiv na Leshracu. GG je imao nevjerojatan sustain na svojoj strani da neumoljivo lovi Liquid i osvoje pobjedu s vodstvom od preko 40K zlata. Quinnov Leshrac imao je tako snažan utjecaj da su Liquid osjetili potrebu zabraniti ga u drugoj igri. To je omogućilo da Broodmother i Lina, dva najosporavanija heroja turnira, da dođu do faze izbora.

Gladiators je izabrao Brood za Marcusa "Ace" Christensena dok je Liquid stavio Linu u ruke Michaelu "miCKe" Vu. Iako je Lina izravna kontra Broodu GG su igrali vrlo brzim tempom s Ursom koji je predvodio juriš, a Quinn je još jednom napravio razliku u odnosu na Batridera i zauzela vrlo brza i uvjerljiva 2- 0 pobjeda.

 

 

Team Liquid imat će još jednu priliku za prolazak u veliko finale kroz niži rang gdje se bore protiv Talon Esports.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Gaimin Gladiators

  • Kopirano u međuspremnik