Fnatic su VCT LOCK//IN São Paulo prvaci

Fnatic su VCT LOCK//IN São Paulo prvaci

Domagoj Junuzović | 05/03/2023 09:14
  • Kopirano u međuspremnik

Fnatic su svoju sezonu 2023. započeli sjajno.

Nakon tri tjedna VCT LOCK//IN-a, Fnatic su bili ti koji su pobijedili u uzbudljivoj velikoj finalnoj seriji protiv LOUD-a. Igrajući pred domaćom publikom, LOUD je izgubio prve dvije mape od Fnatica prije nego što je vratio i izjednačio rezultat na 2-2. Nažalost, to nije bilo dovoljno jer je Fnatic uspio osvojiti petu i posljednju mapu u produžetku za rezultat 3-2.

Prve dvije mape na Ascentu i Fractureu išle su Fnaticovim putem jer je tim uspio držati LOUD na odstojanju. Nakon dominantne igre u prvoj mapi, LOUD je ušao u Fracture s obnovljenim optimizmom, postigavši 6-6 u prvom poluvremenu. Nažalost, Fnatic su bili tij koji su uzeli drugo poluvrijeme iako su izgubili bonus rundu.

Stjerani u kut, LOUD su se okupili tijekom treće mape, Splita, ostvarivši tijesne pobjede u obje polovice karte. Dok je Fnatic dao sve od sebe da se vrate i zapečate pobjedu od 3-0, LOUD su imali drudge planovei. Pobjeda LOUD-a na Splitu također je bila Fnatic-ov prvi gubitak mape na cijelom turniru.

Lotus je bio Fnaticov izbor u četvrtoj igri, što je također bio prvi put da su LOUD igrali na ovoj mapi na turniru. Čak i nakon pada od 0-3 u prvom poluvremenu, LOUD su se borili te je do kraja poluvremena rezultat bio 7-5. Također su se izuzetno dobro snalazili u obrani, tjerajući Fnatic na žurbe i krive poteze kako bi pokušali spasiti igru, koja je završila u korist LOUD-a s 13-8.

U posljednjoj utakmici velikog finala, LOUD je uspio povesti 9-3 u prvom poluvremenu Iceboxa, što je bila mapa koju je Fnatic također izabrao. Ali ono što mnogi prisutni nisu predvidjeli je Fnaticov povratak u drugom poluvremenu, pobijedivši devet uzastopnih rundi da bi rezultat doveli do 12-11 u posljednjoj rundi. LOUD su ključnom pobjedom obrambene runde osigurali odlazak u produžetke. Ali u produžetcima Fnatic su zasjali, uspjevši nadvladati LOUD-ovu agresiju s tri brza killa kako bi osigurali prednost u OT-u prije nego što su osigurali pobjedu

I s tom pobjedom, Fnatic se učvrstio kao jedan od najboljih timova u EMEA kao i ostatku svijeta. Ta pobjeda također stavlja EMEA u središte pozornosti, posebno u VALORANT-u. Ovo je također Fnatic-ov prvi međunarodni trofej s timom koji je bio blizu u brojnim prilikama tijekom godina.

Za četiri petine tima ovo je prvi trofej u povijesti, samo Timofey "Chronicle" Khromov ima pravo hvalisanja da je prvi profesionalni VALORANT igrač koji je osvojio dva različita VCT trofeja. Prvi mu je došao tijekom vremena s Gambit Esportsom, koji je prošle godine osvojio VCT Stage 3 Masters u Berlinu.

Što se tiče LOUD-a, zamalo su sami stvorili povijest kao prva momčad koja je osvojila uzastopna prvenstva. Nažalost, tim je ostao kratak kad je bilo najvažnije. Čak i nakon što je uvodna utakmica odgođena zbog bolesti nekoliko članova, LOUD je ipak uspio prirediti show svojoj domaćoj publici.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Fnatic

  • Kopirano u međuspremnik