Europska utrka za Berlin Major svela se na pet Dota 2 timova i bit će vrlo tijesna

Europska utrka za Berlin Major svela se na pet Dota 2 timova i bit će vrlo tijesna

Domagoj Junuzović | 31/03/2023 08:43
  • Kopirano u međuspremnik

Sprema se kaotično finale.

DPC WEU 2023 Tour Two: Division One vrhunac je natjecateljske Dota 2 scene. Ima neke od najjačih timova kao što su Team Liquid, Gaimin Gladiators i prethodni pobjednici TI-a Tundra Esports, kao i obožavateljima omiljeni Nigma Galaxy i OG.

Kako sada stoji, čini se da će Liquid, koji ima pet pobjeda i jedan poraz, sigurno zaraditi jedno od prva četiri mjesta i kvalifikaciju za Berlin Major. Gaimin Gladiators i Tundra također bi trebali uspjeti, sa po četiri pobjede. Ali iako je to uzbudljivo, sve će oči biti uprte u donju polovicu tablice. Ooredoo Thunders jedva se drže na četvrtom i posljednjem kvalifikacijskom mjestu s tri pobjede i tri poraza. U međuvremenu, četiri tima su im za petama — Entity, Monaspa, Nigma i OG — s dvije pobjede i četiri poraza.

To je peterostrana borba za posljednje kvalifikacijsko mjesto, kao i dva mjesta za ispadanje, koja bi mogla rezultirati još jednim intenzivnim Dota 2 obračunom koji bi se mogao prenijeti na dodatni dan, ovisno o tome kako se stvari budu odvijale.

Nigma igraju s Gaimin Gladiators, Liquid igraju s Ooredoo Thunders, Monaspa igraju s Tundrom, a OG igraju s Entity. S obzirom na formu TL-a, Ooredoo ima posla preko glave, što, na zadovoljstvo četiri tima, znači da se sve može dogoditi.

Obožavatelji su bili oduševljeni kvalitetom DPC WEU do sada ove godine. Po njihovom mišljenju, natjecanje je bolje nego što je ikad bilo, a trenutno stanje na ljestvici svjedoči tome.

Berlin Major počinje 26. travnja. 18 Dota timova koji dospiju na njega borit će se za najveći dio nagradnog fonda od 500.000 dolara i 2.700 Dota Pro Circuit bodova.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Valve

  • Kopirano u međuspremnik