Heroic osigurali ulaganje od milijun dolara

Heroic osigurali ulaganje od milijun dolara

Domagoj Junuzović | 30/03/2023 11:18
  • Kopirano u međuspremnik

S ovim ulaganjem organizacija izbjegava zatvaranje

Norveška esport organizacija Heroic Group osigurala je rundu financiranja od 10 milijuna NOK (~1 milijun USD) prvenstveno s postojećim dioničarima, što joj omogućuje nastavak poslovanja.

Krug financiranja koristit će se za pokrivanje svakodnevnih troškova organizacije i osiguravanje da se Heroic može nastaviti natjecati u CS:GO, Rainbow Six i Sim utrkama.

Vijest dolazi nakon razdoblja neizvjesnosti za organizaciju. Dana 30. siječnja ove godine, Heroic Group obavijestila je svoje dioničare da je potrebno dodatno financiranje putem izvanredne glavne skupštine. Tvrtka je objavila da joj je potrebno najmanje 80 milijuna NOK (~7.5 milijuna USD) do 2025., s 10 milijuna NOK potrebnih prije ljeta 2023. Iako posljedice neuspjeha nisu spomenute u izvješću, jezik je sugerirao da bi tvrtka mogla imati velike pitanja ako se novac ne želi prikupiti.

Na sreću za Heroic, novac je prikupljen i operacije se mogu nastaviti. U postu na LinkedInu u kojem su detaljno opisali situaciju, Heroic su objasnili da je 10 milijuna NOK prikupljeno "prvenstveno u povlaštenim dionicama s postojećim dioničarima", nagovještavajući da bi moglo biti uključenih novih dioničara.

Tvrtka će, međutim, morati dodatno intenzivirati svoje napore da osigura priljev novca ako želi ispuniti svoj cilj od 80 milijuna NOK (6,2 milijuna funti) prije 2025. godine.

Ovo je dobrodošla pozitivna vijest u 2023., posebno zbog velikog broja gašenja i otpuštanja u industriji esporta. Tu je i zabrinjavajuća situacija FaZe Clana na NASDAQ burzi, vjerojatno najpoznatijem esports i gaming brandu na globalnoj razini.

Zanimljivo, iako je tvrtki bilo potrebno dodatno financiranje, posljednjih mjeseci zabilježeni su pozitivni konkurentski rezultati za Heroic, posebno na CS:GO frontu. Heroicov CS:GO tim plasirao se na drugo mjesto i na IEM Katowice 2023. i na IEM Rio Major 2022. te je osvojio BLAST Premier: Fall Finals 2022.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Heroic

*Članak preuzet sa Esports Insider

 

  • Kopirano u međuspremnik