Vitality i Fnatic objavili izmjene u timovima ususret LEC Spring Splitu

Vitality i Fnatic objavili izmjene u timovima ususret LEC Spring Splitu

Domagoj Junuzović | 03/03/2023 10:40
  • Kopirano u međuspremnik

Veliki transfer između ova dva tima.

Potvrđeno je da je Elias "Upset" Lipp prešao iz Fnatica u Team Vitality uoči nadolazećeg LEC Spring Splita.Ovo označava njegov povratak na pozornicu LEC-a nakon što je neko vrijeme proveo izvan lige.

Nakon što se pridružio Fnatic-u 2020. kako bi zamijenio Martina "Rekklesa" Larssona koji je tada otišao, Upset je bio dio sastava koji je tim doveo na Worlds 2021. Nažalost, nije se mogao pridružiti zbog osobnih problema a na prošlogodišnjem Worldsu, i on i njegov timski kolega dobili su COVID-19 samo nekoliko dana prije turnira.

Upsetu se pridružuje veteranima LEC-a u obliku mid lanera Luke "Perkza" Perkovića, kao i supporta i kolege Nijemca, Normana "Kaisera" Kaisera. Kyeong "Photon" Gyu-tae i Zhou "Bo" Yang-Bo zaokružuju početni sastav tima jer će Upset zamijeniti Matúša "Neona" Jakubčíka u ulozi AD nositelja.

S druge strane Fnatic je dodao dva nova igrača na početni popis, toplanera Óscara "Oscarinina" Muñoza Jiméneza i supporta Henka "Advienne" Reijenge. Prelaskom iz ekipe Fnatic TQ, oba igrača će preuzeti mjesto od Martina "Wunder" Nordahl Hansena i Rubena "Rhuckz" Barbose.

Budući da ima samo 19 godina, ovo će biti Oscarininov puni profesionalni debi u LEC-u. Što se tiče Adviennea, on će se nadati da će njegov drugi boravak u LEC-u biti puno bolji od njegovog prvog s Excel Esports. Advienne donosi i iskustvo iz LVP Superlige, u kojoj je također proveo neko vrijeme prošle sezone.

Osim što je predstavio svoja dva igrača iz akademije, Fnatic je predstavio i novog glavnog trenera, češkog trenera Tomáša 'Nightshare' Kněžíneka. Budući da je prethodno radio u LCS-u s Immortalsima, Nightshare će donijeti mnogo iskustva i znanja, a također će imati prethodno radno iskustvo s Fnaticovim mid lanerom, Marekom "Humanoidom" Brázdom.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Team Vitality

  • Kopirano u međuspremnik