PGL najavili Kopenhagen kao grad domaćin prvog CS2 Majora

PGL najavili Kopenhagen kao grad domaćin prvog CS2 Majora

Domagoj Junuzović | 28/03/2023 14:19
  • Kopirano u međuspremnik

Najbolji svjetski Counter-Strike timovi doletjet će u glavni grad Danske u ožujku 2024.

Rumunjski organizatori PGL potvrdili su da će Kopenhagen biti domaćin prvog Counter-Strike 2 Majora od 17. do 31. ožujka. Svi mečevi će se održati u Royal Areni, gdje se nekoliko BLAST događaja održalo u prošlosti.

Najava dolazi nakon prošlotjednog izdanja ograničenog testnog izdanja Counter-Strike 2. Valve će dati LT verziju odabranim igračima prije nego što na ljeto objavi punu verziju.

Sljedeći Major na CS kalendaru je u Parizu, gdje će se 24 tima boriti za krunu od 8. do 21. svibnja. BLAST.tv Paris Major 2023. bit će posljednji takve vrste jer će se sljedeći Majori igrati u CS2. Igrači će posljednji put izložiti svoje CSGO vještine u Parizu prije odlaska u Kopenhagen na CS2 Major.

PGL je već održao svoj posljednji CSGO Major u svibnju 2022. PGL Major Antwerp imao je ukupni novčani iznos od 1.000.000 USD, a nagradni fond bit će još veći sljedeće godine u Kopenhagenu. PGL je obećao ukupno 1.250.000 USD kao novčanu nagradu za PGL Major Copenhagen 2024.

Izvršni direktor PGL-a Silviu Stroie nada se ponovnom pisanju rekorda gledanosti Majora u Kopenhagenu. Ako Copenhagen Major privuče najveću gledanost u povijesti CS Majora, PGL bi oborio vlastiti rekord gledatelja od 2,7 milijuna tijekom Velikog finala PGL Major Stockholm 2021. između G2 i NAVI.

 “Jedna od najboljih igara svih vremena maršira u drugo poglavlje, a mi ne možemo biti sretniji što ugošćujemo vjerojatno najvažnijeg Majora u franšizi posljednjih godina,” stoji u priopćenju za javnost koje potpisuje Stroie. "Danska ima bogato esport nasljeđe i uzbuđeni smo što ćemo dovesti najbolje svjetske Counter-Strike timove u Kopenhagen da se natječu za najprestižniju titulu igre."

PGL CS2 Copenhagen Major bit će treći Major koji organizira PGL. Tvrtka je organizirala svoj prvi Major u Stockholmu 2021., a drugi je održala u Antwerpenu sljedeće godine. Ovo će biti prvi Counter-Strike Major ikada organiziran na danskom tlu.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: PGL 

  • Kopirano u međuspremnik