U Counter-Strike 2 showmatchu igrači izrazili brige o stanju igre

U Counter-Strike 2 showmatchu igrači izrazili brige o stanju igre

Domagoj Junuzović | 27/03/2023 16:20
  • Kopirano u međuspremnik

Vrijedne povratne informacije od najboljih na sceni.

Jučerašnje emitiranje ESL Pro League počelo je showmatchom između nekih od najboljih i najpametnijih profesionalaca i komentatora na pozornici na Malti prije ulaska u veliko finale. Susret je sadržavao neke nevjerojatne trenutke i značajna zapažanja sudionika veterana, koji su izdvojili pristojnu količinu vremena za stolom kako bi detaljno raspravljali o svojim iskustvima.

Vođa Heroica, CadiaN, rekao je da "postoje dobre stvari i manje dobre stvari, ali sveukupno je sigurno pozitivno iskustvo", što je poslužilo kao dobar sažetak onoga što su sudionici imali za reći o trenutnom stanju CS2. Nisu svi bili obožavatelji novih dimnih granata - pogotovo zato što se dim ne stvara (ili se ne gasi) instantno, čak i ako su se njegov taktički potencijal i dodatna korisnost HE granata smatrali definitivnim plusom.

Flash granate bi također trebale dobiti malo prilagodbe u očima igrača – ali uglavnom zbog njihovih ušiju. Glasan prasak traje predugo, po njihovom mišljenju, a njegov utjecaj je previše značajan čak i kada su se inače okrenuli od granate: gubitak zvuka tako dugo iznimno je štetan u igri Counter-Strikea.

Najčešće pritužbe odnosile su se na povratne informacije - bilo je teško reći kada su ubili ili kada su sami bili niskog HP-a. Tu je i činjenica da je HUD manje prilagodljiv nego što je ikada bio, i s mnogo elemenata smještenih na potpuno novim lokacijama na zaslonu, poput vašeg ukupnog HP-a i novčanog iznosa,

"Osjećaj je pomalo grub", rekao je cadiaN kasnije u raspravi. Upravo sada, kada pritisnete W nakon otvaranja izbornika za kupnju, vaš lik jednostavno stane i ne možete držati desni klik za dvostruko zumiranje na AWP-u. Ostali igrači su se složili da ove male probleme svakako treba riješiti prije nego što igra ide uživo.

“Igru treba još malo doraditi prije nego što počnemo igrati turnire na njoj, recimo to tako” – to je ono što je Snappi rekao, iako sa smiješkom, dodajući da je zabavno iskustvo igrati čak iu trenutnom stanju .

Ovo je bila samo jedna mrvica od ogromne količine povratnih informacija koje je Valve tražio o CS2 putem ograničenog testa koji je trenutno u tijeku. Uz novu igru predviđenu za izdanje u ljeto 2023., ima više nego dovoljno vremena da se izglade preostale nedostatke na način koji će zadovoljiti i profesionalce i amatere.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: ESL

  • Kopirano u međuspremnik