Tim BDS prvi izborili mjesto u grupnoj fazi LEC Spring Splita

Tim BDS prvi izborili mjesto u grupnoj fazi LEC Spring Splita

Domagoj Junuzović | 26/03/2023 10:43
  • Kopirano u međuspremnik

Kako jaz od 10k zlata pretvoriti u pobjedu

Team BDS je uspio zgrabiti pobjedu protiv Team Vitalityja, preokrenuvši igru u posljednjih pet minuta i postao prvi tim koji je stigao do LEC Spring Split grupne faze. Dva su protivnika bila izjednačena na prvom mjestu s četiri prikupljene pobjede do sada u regularnoj sezoni, a pobjednici su izborili ulaznicu za sljedeću fazu natjecanja.

Prije ovog Splita, Team BDS se pokazao nezaustavljivim nakon što su poveli u ranoj utakmici nad svojim protivnicima, a tako je bilo i danas. Međutim, kako su dobili first blood, Vitality je odmah zatvorio prazninu tako što je srušio prvi bot toranj i uzeo kontrolu.

Dva su tima imala uravnoteženo držanje mape, a BDS je dobio dva drakea u odnosu na jednog iz Vitalityja koji je, s druge strane, osvojio dva protivnikova tornja. Nakon 24 minute na Riftu, BDS je napravio prvi korak prema prvom Baronu u igri, ali nisu ispravno procijenili situaciju. Vitality je okrenuo igru u svoju korist, skinuvši većinu popisa svojih protivnika i okrenuvši se dobivanju Baron buffa. Zatim su gurnuli sve laneove kako bi stekli kontrolu nad mapom i približili se zatvaranju igre.

Ali BDS nije popustio. U trenutku smirenosti, kreću u osvajanje trećeg Barona u igri i zaustavljaju Vitality od uništavanja njihove baze majstorskim iskorištavanjem ključne pogreške koju su napravili njihovi protivnici. Jedna borba preokrenula je priču jer je BDS vješto srušio Vitality nakon što se oporavio od deficita od 10,000 zlata.

Tim BDS je ovom pobjedom izborio ulaznicu za grupnu fazu Spring Splita, a ujedno je došao i na vrh ljestvice regularnog dijela sezone. Ali njihova samoća na prvom mjestu nije dugo potrajala: SK Gaming i G2 Esports, trenutno izjednačeni na drugom mjestu, susreli su se u dvoboju te su G2 izašli kao pobjednici.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Riot Games 

  • Kopirano u međuspremnik