LCK svjedočili nizu oborenih rekorda između T1 i KT

LCK svjedočili nizu oborenih rekorda između T1 i KT

Domagoj Junuzović | 26/03/2023 11:04
  • Kopirano u međuspremnik

Rekordni susret!

Tek smo tri mjeseca u sezoni 2023., ali možda smo već svjedočili najboljoj seriji godine u LCK-u. Nakon što je KT Rolster nokautirao Liiv SANDBOX u prvoj rundi LCK Spring Playoffa, nitko nije očekivao da će se približiti T1, koji su ispustili samo jednu seriju tijekom cijelog regularnog Splita.

Ipak, KT je donio seriju u Silver Scrapes, što je kulminiralo uzbudljivom i užurbanom igrom pet. Unatoč početnoj prednosti KT-a, koja im je omogućila vodstvo od nevjerojatnih pet tisuća zlata do 20. minute, T1 je preokrenuo stvari u manje od 15 minuta, skupivši vlastitu prednost od osam tisuća zlata.

Pa ipak, KT se nisu predavali, ponovno su premostili zaostatak s nekoliko okršaja i vratili prednost s Elder Dragon pickupom.

Činilo se da će KT ostvariti preokret, ali T1 je na kraju srušio njihove snove. Odvažnim napadom Gumayusija i Keria, T1 je zadao posljednji udarac nakon 54 minute i 51 sekunde igre, oborivši rekord za najduži meč do sada u cijelom LCK 2023 split-u.

Rekordi, međutim, tu ne staju. Peta igra serije sadržavala je 60 killova, najviše u jednoj igri, uništavajući prethodni rekord postignut u seriji između T1 i Gen.G, u kojoj je broj killova završio na 41.

Posljednja utakmica između ova dva tima oborila je i najveći rekord gledanosti u 2023. godini do sada. T1 i KT dosegnuli su vrhunac s više od milijun gledatelja (1.067.175), nadmašivši prethodni vrhunac za više od 300.000 gledatelja.

S ovom pobjedom, T1 će sada krenuti u treće kolo doigravanja, gdje će se suočiti s pobjednikom meča između Hanwha Life Esportsa i Gen.G. KT Rolster će morati proći kroz skupinu gubitnika—i iako su izgubili seriju, KT su pokazali su spremani boriti se i dobit će priliku za to sljedeći tjedan u nedjelju, 2. travnja.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Riot Games/LCK

 

  • Kopirano u međuspremnik