Counter-Strike 2 nagovještava još jednu Valve igru?

Counter-Strike 2 nagovještava još jednu Valve igru?

Domagoj Junuzović | 26/03/2023 10:07
  • Kopirano u međuspremnik

Ili je serijal ostavljen da umre?

Counter-Strike 2 je službeno najavljen ovog tjedna i neki igrači su već dobili pristup ograničenom beta testu. Ali Counter-Strike 2 možda nije jedina igra koju Valve radi. Igrači koji sudjeluju u ograničenoj beta verziji Counter-Strike 2 otkrili su reference na Left 4 Dead 3.

Valve je poznat po nekim od najpopularnijih igara svih vremena kao što su Dota 2, Team Fortress 2 i Counter-Strike: Global Offensive. Ali studio ima podjednak udio uspjeha u AAA industriji s naslovima poput Half-Life, Left 4 Dead i Portal iza sebe. No nedavne igre poput Dota Underlords i Artifact nisu uspjele, dok su neka od njegovih nedavnih izdanja ekskluzivna za VR platforme.

U zajednici videoigara uvriježena je šala da predsjednik Valvea Gabe Newell ne može brojati do tri zbog toga što Half-Life 2 i Left 4 Dead 2 nisu dobili nijedan nastavak. Lord Gaben se možda konačno sjetio da je Valve studio za razvoj igara u svom srcu, a ne samo shop platforma. Ali obožavatelji Left 4 Dead ne bi se trebali još uzbuđivati zbog nove igre.

Left 4 Dead 2 bio je u produkciji mnogo prije nego što je engine Souce 2 bio dovršen. Iako je moguće da je igra ponovno u razvoju, otkrivene reference za Left 4 Dead 3 mogle bi potjecati iz odložene verzije igre.

Postojali su deseci screenshota Left 4 Dead 3 koji su se pojavili 2019. iz verzije igre iz 2013. U zajednici developera igara široko se vjeruje da je igra otkazana 2017. zbog stanja Source 2 enginea. Objavljeno je da će igra sadržavati osam likova koji se mogu igrati i također uključivati značajke kao što su cross-play i VR.

Asseti iz Left 4 Dead 3 navodno su pronađeni u Back 4 Blood, ali nema dokaza koji bi potkrijepili tu tvrdnju. Back 4 Blood razvio je Turtle Rock Studios, isti tim programera koji je radio na originalnom Left 4 Deadu.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Valve

  • Kopirano u međuspremnik