Counter-Strike 2 službeno najavljen, izlazi na ljeto 2023.

Counter-Strike 2 službeno najavljen, izlazi na ljeto 2023.

Domagoj Junuzović | 23/03/2023 15:11
  • Kopirano u međuspremnik

Donosimo sve objavljene detalje!

"Danas smo uzbuđeni što možemo najaviti Counter-Strike 2", objavili su Valve na službenom CS:GO računu na Twitteru. "Counter-Strike 2 je revizija svakog sustava, svakog dijela sadržaja i svakog dijela C-S iskustva."

Counter-Strike 2 stiže ovog ljeta kao besplatna nadogradnja za CS:GO, prema Valveovoj službenoj CS2 stranici. Igra će danas postati dostupna za odabrane igrače koji žele igrati Limited Test Build i Valve će prikupiti povratne informacije i raditi na svim problemima prije objave. Ako ste odabrani za sudjelovanje u ograničenom testu, primit ćete obavijest na glavnom izborniku CS:GO-a. Sve što trebate učiniti je odabrati “ENROLL” i započeti preuzimanje. Valve je uzeo u obzir niz faktora, uključujući vaš trust score u CS:GO, tako da ako ste ikad bili bannani - nemate sreće.

Sa novim engineom dolaze brojne promjene, neke od njih su najavljene uz najavu za igru.

Zbog novog enginea, dimne granate postat će dinamične, dodajući više dubine taktikama koje izvode teroristi i mijenjajući način na koji će CT-ovi braniti mjesta bombi.

Counter-Strike 2 će također promijeniti način na koji se krećete i pucate. Razlika u milisekundama uzrokovana sustavom ticka u prethodnim verzijama Counter-Strikea mogla bi odlučiti hoće li vaš udarac pogoditi ili promašiti neprijatelja. Krećući se naprijed u Counter-Strike 2, Valve je uveo sub-tick ažuriranja, što znači da tick rate više nije bitan ni za kretanje ni za pucanje, što su ključni aspekti Counter-Strikea.

Valve su također najavili da će Counter-Strike 2 će poboljšati mape u “svakom pogledu”. To znači da će se mape promijeniti, ali igrači sa stotinama sati Counter-Strikea i dalje bi trebali biti upoznati s mapama u Counter-Strike 2 jer Valve želi zadržati dio svoje ostavštine. Valve je uzeo tri pristupa kada su u pitanju promjene na kartama: Touchstone, Upgrades i Remonti.

No najvažnije je to što je Counter-Strike 2 nova igra. U teoriji, Counter-Strike 2 je mnogo drugačija igra u usporedbi sa svojim prethodnikom CS:GO. Sve nadogradnje i nove značajke koje je Valve danas predstavio definitivno će imati utjecaja na ležerno i profesionalno igranje, iako su neke vještine prenosive.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Valve

  • Kopirano u međuspremnik