Virtus Pro ponovno na najvećim CS:GO turnirima nakon više od godinu dana

Virtus Pro ponovno na najvećim CS:GO turnirima nakon više od godinu dana

Domagoj Junuzović | 22/03/2023 14:41
  • Kopirano u međuspremnik

Nema više autsajdera.

Virtus Pro CS:GO tim više nije prisiljen igrati pod neutralnom oznakom Outsiders na ESL i BLAST turnirima koji idu dalje.

"Virtus Pro, međunarodni esport klub, ponovno se integrira u BLAST (počevši od 22. ožujka) i ESL (počevši od 28. ožujka) turnire", objavili su VP danas u izjavi na društvenim medijima.

"Pozdravljamo odluku BLAST-a i ESL-a da vrate Virtus Pro na svoje turnire kao rezultat detaljnih pregleda koji su potvrdili da je klub ispunio uvjete za reintegraciju", dodao je izvršni direktor VP-a Nikolai Petrossian.

ESL je zabranio brend VP na turnirima u ožujku 2022. nakon ruske invazije na Ukrajinu zbog njegovih navodnih veza s ruskom vladom. BLAST je, s druge strane, zabranio timovima sa sjedištem u Rusiji da prisustvuju njihovim turnirima, ali su kasnije dopustili VP-u da se natječe u BLAST Premier World Finalu kao Outsiders.

Reintegracija dolazi samo nekoliko dana nakon što je ruska tehnološka tvrtka VK, prethodni vlasnik VP-a koji ima veze s ruskom državnom tvrtkom Sogaz, potvrdila prodaju organizacije u svom godišnjem izvješću za 2022.

Promjenu vlasništva VP-a najavio je u rujnu 2022. armenski investitor Aram Karamanukyan. Legitimnost prodaje dovedena je u pitanje u prosincu, kada je Karamanukyan imenovao Petrossiana za glavnog izvršnog direktora VP-a. Petrossian je bivši šef tvrtke ESforce koja je u vlasništvu VK. Zbog toga se dio zajednice zapitao je li VP potpuno oslobođen ruskog utjecaja.

ESL je za Dot Esports rekao da zbog nedavne promjene vlasništva, VP više ne ispunjava ESL-ove "kriterije" za suspenziju. Ženskom timu VP-a također će biti dopušteno igrati s imenom organizacije, potvrdio je ESL.

Budući da BLAST i ESL mijenjaju svoje stavove, VP-u će biti dopušteno igrati s vlastitim imenom tima umjesto da koristi oznaku Outsiders na nadolazećim turnirima kao što su BLAST Paris Major Europe RMR i IEM Rio u travnju.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Virtus Pro

  • Kopirano u međuspremnik