Twitch najavio otkaze za 400 zaposlenika

Twitch najavio otkaze za 400 zaposlenika

Domagoj Junuzović | 21/03/2023 15:50
  • Kopirano u međuspremnik

Vijest dolazi nakon dolaska novog izvršnog direktora

Twitch je u ponedjeljak objavio planove za smanjenje svoje radne snage, pokazujući da čak ni naizgled rastuća stranica za streaming nije imuna na smanjenja koja su zahvatila tehnološku industriju u posljednjih šest mjeseci.

Otkazi će utjecati na 400 zaposlenika u tvrtki i okarakterizirani su kao pokušaj da se dugoročno poboljšaju poslovni izgledi Twitcha. Smanjenje je dio planova Twitchove matične tvrtke Amazon da otpusti 9000 radnika u različitim odjelima, uključujući AWS cloud i oglasne jedinice.

"Kao i mnoge druge tvrtke, na naše poslovanje utjecalo je trenutno makroekonomsko okruženje, a rast korisnika i prihoda nije bio u skladu s našim očekivanjima", napisao je novi izvršni direktor Twitcha Dan Clancy. "Kako bismo vodili naše poslovanje na održiv način, donijeli smo vrlo tešku odluku da smanjimo veličinu naše radne snage."

Clancy je vijest objavio na blogu tvrtke samo nekoliko dana nakon što je dugogodišnji CEO Twitcha Emmett Shear rekao da će se povući iz tvrtke kako bi provodio vrijeme sa svojom obitelji. Clancy prelazi na mjesto glavnog izvršnog direktora sa svoje prethodne pozicije predsjednika, na kojoj je već vodio svakodnevne poslove u tvrtki.

Iako je Twitch još uvijek platforma u usponu, kako u smislu zajednice tako i golemog kulturnog utjecaja, tvrtka se vjerojatno borila da dostigne vrhunce rane pandemije - poznata priča koju vidimo u tehnološkoj industriji.

S ljudima koji su ostali kod kuće, sati provedeni u online prostorima su porasli, a zapošljavanje je slijedilo isti primjer. No nedavni neizvjesni gospodarski uvjeti vuku mjere uspjeha tehnoloških tvrtki natrag na Zemlju, u mnogim slučajevima potičući ih da se vrate i smanje veličinu svojih timova.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: NurPhoto / Contributor

  • Kopirano u međuspremnik