Device: "Tijelo mi se samo ugasilo"

Device: "Tijelo mi se samo ugasilo"

Matija Vandek | 02/03/2023 16:57
  • Kopirano u međuspremnik

Danska superzvijezda progovorila je o jednogodišnjoj pauzi od CS:GO-a.

Nicolai "dev1ce" Reedtz, jedan od najboljih CS:GO igrača svih vremena progovorio je o svojoj pauzi od CS:GO-a koja je trajala gotovo godinu dana na HLTV Confirmed podcastu. 

Prisjetimo se, četverostruki Major prvak otišao je na neodređenu pauzu od CS:GO-a kada je igrao za NiP krajem 2021. godine. Na društvenim mrežama bio je potpuno neaktivan, a tek nakon 10 mjeseci vratio se na scenu. U listopadu prošle godine potpisao je za Astralis, ekipu s kojom je osvojio 4 Major trofeja. 

Danac je progovori o cijeloj situaciji: "Stvari su se dogodile u mojem osobnom životu o kojima ne želim previše pričati, ali sam zbog toga postao izoliraniji nego što sam ikad bio. Kao što si rekao, imao sam osobne poteškoće, nisam mogao spavati mjesecima, imao sam napadaje panike usred noći... o njima se može pričati, ali tek kada se to iskusi možeš saznati koliko je to loše. Teško je shvatiti dok nisi to iskusio. Jednostavno sam nastavio jer smo imali Major u Stockholmu, što je bila velika stvar za ekipu i NiP kao organizaciju, i igrali smo dosta dobro prilazeći turniru."

Uoči IEM Wintera, koji se igrao krajem 2021. godine, dev1ce je otišao na pauzu. "Tijelo mi se samo ugasilo. Navikao sam, i puno vremena sam, povraćao svaki drugi dan zbog stresa, ali ovo je bila druga vrsta stresa. Mislim da se jednostavno nisam mogao nositi sa svime, sve oko CS-a bilo je puno kaosa da sam se morao odvojiti i povući se", komentirao je danski igrač.

Danac je svoje prve službene mečeve nakon povratka odigrao u 12. mjesecu u CCT Europe Seriesu, no prvi veći turnir bio mu je BLAST Premier: Spring Groups na kojem je Astralis završio na 4.-6. mjestu i time osigurao mjesto na Spring Finalsu koji će se igrati u Washington D.C.-ju. Osim toga, danska je ekipa osigurala mjesto na RMR-u za pariški Major. Sljedeći veći turnir koji ih čeka je ESL Pro League Season 17, a prvi meč igrat će protiv Team Spirita 15. ožujka. 

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu! 

*naslovna fotografija: betus.com

  • Kopirano u međuspremnik