Golden Guardians već 11. put nisu ostvarili prolaz u LCS Splitu

Golden Guardians već 11. put nisu ostvarili prolaz u LCS Splitu

Domagoj Junuzović | 19/03/2023 09:52
  • Kopirano u međuspremnik

Niz od osam uzastopnih pobjeda sredinom Splita nije bio dovoljan

Golden Guardians su samo jednom imali dvoznamenkastu pobjedu tijekom jedne dionice, kada su pobijedili u 11 utakmica u Summer Splitu 2021. Međutim, taj Split je bio jedinstven sa 27 utakmica, a Guardiansi su ipak završili s rekordnim porazima u ljeto 2021.

Dolazeći u posljednji tjedan LCS Spring Splita, Golden Guardians imali su rezultat od 9-6, što znači da im je trebala samo jedna pobjeda da osiguraju pobjedničku podjelu. Međutim, izgubili su od CLG-a, FlyQuesta i na kraju od Dignitasa, zaokruživši svoje proljetno natjecanje s jednakim rezultatom 9-9.

U ovom Splitu činilo se kao da će Golden Guardians zapravo prekinuti svoje staro prokletstvo i probiti prag od 10 pobjeda, posebno imajući u vidu da je tim uhvatio niz u trećem tjednu sezone i iščupao osam uzastopnih pobjeda. Međutim, taj masivni pobjednički niz (koji je bio izjednačen s FlyQuestom za najdulji pobjednički niz proljeća) bio je prekinut s dva niza - nizom od četiri poraza koji je otvorio podjelu, i dionicom 1-5 za zatvaranje.

Nemogućnost Golden Guardiansa da zapečate Split protiv Dignitasa također je ugrozila planove timova za doigravanje. Da su pobijedili u toj igri, kvalificirali bi se za dvoboj zajedno sa 100 Thieves, Evil Geniuses i CLG u borbi za mjesto među tri najbolja LCS-a. Umjesto toga, zaključali su se na šesto mjesto na poretku i sada im je zajamčeno da će svoje proljetno doigravanje započeti u nižoj grupi.

Playoff Golden Guardiansa započet će 25. ožujka protiv protivnika koji još nije određen.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Colin Young-Wolff via Riot Games

  • Kopirano u međuspremnik