Team Liquid propušta LCS doigravanje

Team Liquid propušta LCS doigravanje

Matija Vandek | 18/03/2023 15:05
  • Kopirano u međuspremnik

Unatoč tome što je ekipa odlična na papiru, Liquid neće igrati na predstojećem LCS doigravanju.

Team Liquid završio je na 7. mjestu u grupnoj fazi LCS Spring splita i pritom nije osigurao mjesto na predstojećem doigravanju. 

Američka je ekipa imala prosječne rezultate prošle sezone - završila je na 3. i 4. mjestu na LCS Spring i Summer splitu, no za 2023. godinu odrađen je potpuna rekonstrukcija ekipe. Od prošle sezone, u ekipi je ostao samo Jo "CoreJJ" Yong-in, bivši svjetski prvak i dvostruki finalist Worldsa, a u ekipu su dovedeni Hong "Pyosik" Chang-hyeon, aktualni svjetski prvak, Park "Summit" Woo-tae, MVP prošlogodišnjeg LCS Spring splita, te Harry "Haeri" Kang i Sean "Yeon" Sung, mladi talenti iz akademskih ekipa. 

Ekipa je izgledala dobro na papiru te je bila ozbiljan contender za LCS titulu, no prvi split u novom sastavu završio je katastrofalno za organizaciju. S 8 pobjeda i 10 poraza, ekipa je završila na 7. mjestu u grupnoj fazi i tako propustila doigravanje. Šestoplasirana ekipa, Golden Guardians, imala je jednu pobjedu više i time osigurala doigravanje. 

Preostaje nam vidjeti što će se dogoditi s ekipom do početka sljedećeg LCS splita, no izgledno je da će se dogoditi neke promjene. Što se tiče LCS doigravanja, u plefoj su prošle ekipe: Cloud9, CLG, FlyQuest, 100 Thieves, Golden Guardians i EG. Prvi meč doigravanja igrat će se 23. ožujka između FlyQuesta i 100 Thievesa. Najbolje dvije ekipe ovog LCS splita kvalificirat će se na Mid-Season Invitational koji će se igrati u Londonu.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu! 

*naslovna fotografija: Riot Games

  • Kopirano u međuspremnik