Shroud pravi open world survival igru?

Shroud pravi open world survival igru?

Domagoj Junuzović | 17/03/2023 10:09
  • Kopirano u međuspremnik

U ovom podvigu pridružio mu se Sacriel te studio Splash Damage.

Shroud, legendarni esport natjecatelj i popularni streamer, najavio je da radi AAA open-world survival pucačinu. No nije sam - u partnerstvu je s britanskim studijem Splash Damage i streamerom Sacrielom kako bi to postigao. Godinama je Shroud bio na vrhu ljestvice kao jedan od najpraćenijih streamera na Twitchu, a većinu tog vremena poznato je da igra pucačine. Sada želi napraviti svoju vlastitu.

Ovaj veliki napor ujedinjuje Shouda, Sacriela i Splash Damage, a dva streamera dolaze kao "Izvršni kreatori". Navodno se ujedinjuju veliki umovi, a Sacriel i Shroud donose godine iskustva i kreativnosti u igricama iz prve ruke u studio Splash Damage. Ovo je studio poznat po igrama kao što su su Brink, Batman: Arkham Origins, Gears of War: UE i multiplayer komponenti za Gears of War 4 i Gears 5.

U ovom nenajavljenom i neimenovanom projektu, Shroud i Sacriel jednostavno žele izgraditi najbolji survival shooter, što je bila tema koju je Shroud opisao u izjavi koju je dao o partnerstvu:

"'Ovaj projekt mi znači sve. Chris (Sacriel) i ja smo doradili viziju onoga što je sljedeće u žanru preživljavanja i sa Splash Damageom to namjeravamo izgraditi. Želimo napraviti najbolju igru preživljavanja ikad, a sa Sacrielovim mozgom i timom Splash Damagea, znam da to možemo.'"

Shroud, desetogodišnji veteran esporta u CS:GO i VALORANT scenama, jedan je od najpraćenijih streamera na Twitchu. Ima više od deset milijuna pratitelja – i više od šest milijuna na YouTubeu. S druge strane, britanski streamer Sacriel može se pohvaliti s više od milijun korisnika. Posljednjih mjeseci i godina, oba ova streamera igraju Escape From Tarkov, PUBG, DayZ i Rust – sve sjajne primjere stvari koje bi možda željeli izgraditi sa Splash Damageom.

Za sada nema naznaka kakva će igra biti jer je trenutno je u pretprodukciji. Kao takva, podložna je promjenama u trenu, a programeri su iskoristili priliku u ovoj fazi da razviju igru i sve njezine koncepte.

U videu objavljenom iznad, Shroud je objasnio da je želio opremiti svoju igru realističnim rukovanjem oružjem. Dakle, ima smisla da bi on i Sacriel mogli biti skloni modelu u stilu Escape From Tarkov, koji se može pohvaliti realističnijom fizikom oružja od bilo koje druge spomenute igre. Mogu li Sacriel, Shroud i Splash Damage izgraditi neku vrstu spoja između modela preživljavanja u otvorenom svijetu i žanra extraction shootera? Vrlo je vjerojatno.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Splash Damage

  • Kopirano u međuspremnik