Riot ne žele kladionice kao sponzore u Valorantu.

Riot ne žele kladionice kao sponzore u Valorantu.

Domagoj Junuzović | 16/03/2023 08:41
  • Kopirano u međuspremnik

Iz studija su rekli NE!

Nakon što su izvješća sugerirala da bi Riot omogućio Valorant organizacijama da dobiju kladionice i druge vrste sponzora, iz studija su to u potpunosti demantirali. Ovo dolazi u vrijeme kad cijela esport industrija trenutno prolazi kroz teške trenutke, a mnoge važne organizacije smanjile su broj zaposlenih posljednjih tjedana.

Valorant je izravno pogođen, a organizacije poput The Guard otpustile su cijelo osoblje, a njihov Challengers tim jedna je od rijetkih stvari koje održavaju organizaciju relevantnom.

Kao rezultat toga, više izvješća sugeriralo je da bi Riot Games omogućio timovima i organizacijama da se udruže sa stranicama za klađenje. Međutim, Riot su takve vijesti označili kao ništa više od lažnih informacija. Prva izvješća stigla su preko turske esport stranice Esporkolik. Naveli su da bi Valorant organizacijama u bliskoj budućnosti moglo biti dopušteno partnerstvo sa stranicama za kockanje i klađenje, otvarajući tako tržište za velika ulaganja, čak i ako su sumnjiva.

Kasnije su Riot Games putem Dot Esportsa potvrdili da to nije slučaj, ali još uvijek traže mogućnosti ulaganja koje zajednicu održavaju zdravim prostorom za sve uključene.

“Iako nije bilo promjena u trenutnoj politici u vezi s odobrenim kategorijama sponzora timova, nastavit ćemo ocjenjivati sve prilike koje pružaju sigurna, zaštićena i značajna iskustva koja najbolje podržavaju rast našeg ekosustava esporta na globalnoj razini. Riot ostaje predan ulaganju u mogućnosti koje osiguravaju integritet svih naših esportova, omogućuju sjajna iskustva za obožavatelje i otključavaju izvore prihoda za naše timove.”

Je li potpuno isključeno da ćemo u budućnosti vidjeti da kladionice sponzoriraju Valorant timove? Vjerojatno ne, ali vjerojatno će proći neko vrijeme dok Riot smisli kako se snaći u pogledu mogućih ograničenja kockanja u raznim regijama, poput Europe.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Riot Games

  • Kopirano u međuspremnik