Datoteke Counter-Strike 2 dodane u Steam bazu podataka

Datoteke Counter-Strike 2 dodane u Steam bazu podataka

Domagoj Junuzović | 15/03/2023 12:25
  • Kopirano u međuspremnik

Ukazuje li ovo na skoro lansiranje?

Ranije ovog mjeseca, podaci su ukazivali na pokretanje beta verzije Counter-Strike: Global Offensive Source 2 već ovog mjeseca. Ta glasina iz dana u dan izgleda sve vjerojatnija, s još jednim curenjem podataka koje otkriva da je Valve dodao Source 2 datoteke u “developer pre-release branch”' ovog tjedna.

Dataminer Aquarius otkrio je da je nekoliko Source 2 datoteka dodano u Steam backend za CS:GO, samo učvršćujući činjenicu da se Valve priprema uskoro lansirati novu verziju igre. Datoteke poput 'cs2.exe' također su iskopane, nagovještavajući da bi Valve mogao nazvati novi naslov ili 'Counter-Strike GO Source 2' ili samo 'Counter-Strike 2'. Tvrtka je ostala tiha usred svih ovih curenja informacija, tako da za sada možemo samo nagađati.

Na temelju ovih curenja informacija, znamo da Valve radi na verziji CS:GO-a koja radi na Source 2, ali ne znamo radi li se o jednostavnom portu enginea ili velikoj grafičkoj nadogradnji s novim sadržajem. Valve bi možda želio sačuvati CS:GO iskustvo za koje su igrači već toliko vezani i priuštiti novoj verziji samo male grafičke nadogradnje, tako da to ne utječe na natjecateljsku scenu igre. Međutim, Source 2 će i dalje dizajnerima mapa dati puno više prostora za osmišljavanje mapa koje bolje izgledaju.

Bez obzira radi li se o jednostavnom portu ili punopravnom nastavku CS:GO-a, postoji mnogo razloga za uzbuđenje zbog nadolazeće beta verzije o kojoj se priča da će biti lansirana ovog mjeseca. S obzirom na to da izvršne datoteke nove verzije lebde na internetu, možda čak nećemo morati čekati cijeli tjedan na ažuriranje.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Valve

  • Kopirano u međuspremnik