Zabrane za 46 igrača u slučaju varanja u Dota 2

Zabrane za 46 igrača u slučaju varanja u Dota 2

Domagoj Junuzović | 13/03/2023 16:25
  • Kopirano u međuspremnik

46 igrača je kažnjeno na Dota 2 esport događanjima, što je rezultat istrage nakon optužbi za varanje u kineskoj regionalnoj zimskoj turneji Dota Pro Circuit (DPC) u siječnju. Popis uključuje cijeli tim Knights, koji je optužen da je koristio vision hackove kako bi prevarama došli do trećeg mjesta u DPC utakmicama.

Taj je rezultat je osigurao Knightsima 27,000 dolara i mjesto na nedavnom Lima Majoru. Izvedba Knightsa jednom je tamo bila notorno loša, apsolutno bombardirajući s rezultatom 1-15.

Knights su se rebrandirali u "Antarctic Penguins" odmah nakon pojavljivanja u Limi, odbacivši većinu svog starog popisa, iako je njihov novi popis bio uključen u popis kažnjenih. Antarctic Penguins tehnički zadržavaju mjesto na nadolazećoj regionalnoj turneji Spring Tour u Kini, iako u ovom trenutku nije jasno hoće li sudjelovati.

Zabrane su dodijeljene zbog "ometanja poštenog natjecanja" prema izjavi koju je objavio Perfect World Esports na kineskoj platformi društvenih medija Weibo. 21 suspenzija je doživotna, koje onemogućuju kažnjenima da sudjeluju na bilo kojem službenom Dota 2 turnirru. Još 13 bile su dvogodišnje suspenzije, a 12 jednogodišnje suspenzije, također sa službenih Dota 2 turnira.

Konkretni nalazi istrage i razlozi za različite kazne nisu javno objavljeni. Perfect World Esports regionalni je izdavački partner za Valve u Kini.

Ove velike zabrane uslijedile su nakon golemog vala od 40.000 javnih Dota 2 zabrana koje je Valve podijelio krajem prošlog mjeseca. Te su zabrane bile svojevrsni jackpot u kojem je Valve postao svjestan ovog načina varanja, te nakon što su saznali kako to otkriti pustili su ljude da varaju neko vrijeme kako bi skupili što više žrtvi u području udarca banhammera.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Valve

  • Kopirano u međuspremnik