Bjergsen oborio još jedan rekord u LCS-u

Bjergsen oborio još jedan rekord u LCS-u

Matija Vandek | 11/03/2023 18:01
  • Kopirano u međuspremnik

Danska legenda oborila je rekord za najviše nastupa u LCS-u.

Danski veteran Søren “Bjergsen” Bjerg oborio je još jedan rekord u LCS ligi. Mid laner 100 Thievesa postao je igrač s najviše nastupa u LCS-u (598) i time prešao Zaquerija “Aphromoo” Blacka po pitanju najviše nastupa u američkoj ligi. 

Šesterostruki prvak LCS-a krajem prošle godine prešao je iz Team Liquida u 100 Thieves, a s novom ekipom trenutno se bori za mjesto u doigravanju ovogodišnjeg LCS Spring splita. 100 Thieves trenutno se nalazi na 6. mjestu u grupnoj fazi sa 7 pobjeda i 8 poraza, što je dovoljno za prolazak u doigravanje, no sve ovisi o rezultatima u posljednja 3 kola. 

Bjergsenov 598. game u LCS-u bio je protiv Dignitasa, posljednje ekipe u LCS-u, a Bjergesnova je ekipa uzela bitnu pobjedu. Ipak, pred 100 Thievesima su bitni mečevi protiv TSM-a, bivše Bjergesnove ekipe, EG-a i Immortalsa. Ti mečevi odlučit će hoće li se Bjergsen plasirati u doigravanje ovog splita LCS-a. 

Bjergsen je LCS trofej posljednji put podigao 2020. godine, u ljetnom splitu s TSM-om. 2021. godinu proveo je kao trener za TSM, a 2022. vratio se u igračke vode potpisujući za Team Liquid. Te godine je s Liquidom završio na 3. mjestu na proljetnom splitu i na 4. mjestu na ljetnom splitu

 

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: Riot Games 

  • Kopirano u međuspremnik