G2 Esports podigli prvi LEC Winter Split trofej

G2 Esports podigli prvi LEC Winter Split trofej

Domagoj Junuzović | 27/02/2023 18:57
  • Kopirano u međuspremnik

Još srebrnine u vitrini za G2 Esports.

Nakon više od mjesec dana, LEC Winter Split je završio s pobjedom G2 Esportsa nad MAD Lionsima s 3-0 u velikom finalu. Budući da je ovo bio prvi LEC Winter Split ikada, to znači da su G2 prvi tim koji su osvojili novi regionalni naslov.

G2 je također dostigao brojku od 10 regionalnih titula, najviše od svih organizacija u LEC-u. To također uključuje četiri naslova u LCS-u u 2016. i 2017. A tom pobjedom G2 je potvrdio svoje mjesto u nadolazećem Mid-Season Invitationalu. Ovo će biti najmanje mjesto drugog nositelja, ovisno o tome tko osvoji LEC Spring Split.

Obožavatelji u LEC studiju u Berlinu, kao i kod kuće bili su zadivljeni i zatečeni pristupom G2 njihovim igrama. Tim je radio nekonvencionalne draftove te ih je pratio dinamičan i agresivan stil igre, kao i pronalaženje prave ravnoteže za talent i timski rad. Poput dobro podmazanog motora, svi zupčanici unutar G2 sustava radili su zajedno gotovo besprijekorno.

S obzirom na to da Mihael "Mikyx" Mehle stalno luta uz junglera i primarnog gankera tima, Martin "Yike" Sundelin bio je kamen temeljac za uspjeh tima. U prve dvije utakmice velikog finala, G2 je pokazao veliko znanje i razumijevanje mete s opskurnim izborom koji je nekako ispao puno bolje nego što se od njih očekivalo.

To je bilo najočitije u drugoj igri gdje je G2 išao s Jaxom, Gragasom, Kledom, Samirom i Jarvanom IV. Većina ovih prvaka rijetko je kada odabrana tijekom zimskog splita, a ipak je nekako G2 to uspio učiniti gotovo savršenim.

Lionsi su u trećoj utakmici počeli snažno i agresivno. U teškom 41-minutnom napadu, dominirali su gotovo tri četvrtine utakmice, zaustavljajući G2 kad god je to bilo moguće. Nažalost, to nije bilo dovoljno nakon ključne momčadske borbe u top laneu koja je preokrenula meč. Čak i nakon ključne krađe Barona od Javiera "Elyoya" Pradesa Batalle, koji je bio izvanredan za MAD, nisu uspjeli vratiti se u meč.

Budući da je ovo G2-ov 10. regionalni naslov, sada će, pretpostavljamo ciljati i LEC Spring Split naslov. Ovo će ih također staviti na mjesto prvog nositelja za MSI kasnije tijekom godine. A ako G2 osvoji LEC Summer Split, dobit će izravnu pozivnicu za Worlds 2023.

Naravno, to je lakše reći nego učiniti, ali pobjedom u proljetnoj dionici, G2 je također osvojio 120 bodova prvenstva, što će puno pomoći timu u smislu kvalifikacija kasnije tijekom godine.

Zapratite nas na TikToku za mnoštvo zabavnog gejming sadržaja i izgradite s nama najveću hrvatsku Discord zajednicu!

*naslovna fotografija: G2 Esports

  • Kopirano u međuspremnik